Huvudmeny

Bli medlem i den räntefria banken!

Du är här

Privat

Privat

Välkommen till JAK Medlemsbank

Vi är en annorlunda bank. Dels för att det är medlemmarna som äger banken, men också för att vi bedriver räntefri verksamhet. Det innebär att all in- och utlåning är räntebefriad. När du tar lån i JAK betalar du istället en fast kostnad som bland annat motsvarar bankens utgifter för administration. Läs vidare om JAKs definition av ränta och vår värdegrund.

Bli medlem

Om du vill öppna konto eller ansöka om lån, måste du först bli medlem. Det blir du enklast genom att fylla i medlemsansökan på hemsidan och betala in 300 kr i grundinsats. Grundinsatsen gäller för det kalenderår inbetalningen sker, oavsett när under året den betalas. Efterföljande år betalar du 300 kr/år i medlemsavgift. 

Öppna konto

För att öppna konto i JAK loggar du in på vår Internetbank. Baskonto ingår i ditt medlemskap och är kostnadsfritt. Det används lämpligast för ditt sparande.Transaktionskonto används för in- och utbetalningar, för insättning av din lön eller annan ersättning, betalning av räkningar och överföringar till andra konton. 

I vår Internetbank kan du öppna konto, ansöka om lån eller vårt egna betal- och kreditkort JAKortet eller börja spara. Genom att logga in med e-legitimation får du tillgång till samtliga tjänster. Du kan även logga in på ett lite enklare sätt genom att använda ditt person- eller medlemsnummer och personliga kod. Loggar du in på detta sätt är dock antalet tjänster begränsat. 
 
Läs mer om våra banktjänster och inloggning till JAKs Internetbank.
 
E-legitimation, autogiro, Swish, och e-faktura är tjänster som vi jobbar på att kunna erbjuda i framtiden.

JAK har statlig insättningsgaranti och lyder under Finansinspektionens kontroll.