Huvudmeny

Bli medlem i den räntefria banken!

Du är här

JAK Södra Halland

JAK Södra Halland verksamhetsområde

Kommuner som ingår: Båstad, Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm

Undrar ni något om hur JAK fungerar eller vad som är på gång i föreningen? Ni är alltid välkomna att dyka upp på våra möten. Har ni en idé om ett projekt som behöver pengar så kan stödsparande vara ett alternativ, välkomna på nästa möte för att få mer information. Vi träffas på ABF en onsdag i månaden.

Foto från Google Maps

 

Socialistiskt forum

Den 1 april (nej, inget aprilskämt) kommer JAK medverka med en monter på socialistiskt forum. Det är en sammanslutning av diverse föredrag, diskussioner och musik. Mer information hittar ni här.
Vi är på plats från kl 10 så kom gärna till vår monter och diskutera. Forumet håller till i Kulturhuset i Folkparken.
 
Hoppas vi ses.


Sammanfattning av studieresa

Den 27 augusti var vi ett gäng som tog bussen ut på en studieresa i hållbarhetens tecken. Först anlände vi till Hattsjöhults gård utanför Eksjö där det bedrivs ekologisk odling enligt biologiska och organiska principer, främst täckodling. Vi fick en rundtur genom trädgården och fick se allahanda grönsaker, en mängd sorter av myntor och blommor. De som ville kunde köpa grönsaker och det är en härlig känsla att dra upp ett blomkålsväxt ur jorden eller gräva fram en pepparrot. På gården fanns det också en hel del djur, bl a japanska silkeshönor. Efter det gick resan vidare till Eksjö där vi promenerade runt i centrum och tittade på gamla trähus. Resan avslutade vi sedan i FOBO:s trädgård utanför Eksjö. De berättade hur trädgården kom till och vilka idéer de har för framtiden. Extra intressant var ett de hade uppodlade rutor som representerade olika århundrade.

Allt som allt en givande dag där man lärde sig en hel del.
 


JAK på Framtidsfesten

JAK medverkade på Framtidsfesten som ägde rum på Galgberget med en egen monster den 18 juni.
Glädjande nog var det många som redan känte till JAK och flera var också redan medlemmar. Trots det var det flera som ändå stannade till för att få mer information.
Eftersom temat för dagen var återbruk hade vi tagit med oss en hel del begagnade böcker. Dessa kunde besökarna välja bland efter att de svarat rätt på tre frågor om JAK.
Med lite hjälp hade alla faktiskt alla rätt :)
Sammanfattningsvis tycker vi att det var en givande dag med flera intressanta diskussioner.

JAK Södra Halland på Facebook

Ni som är på Facebook kan gå med i vår nystartade grupp som ni hittar här.
Där kommer vi annonsera om framtida händelser, intressanta länkar och ni kan även ställa frågor ifall ni undrar något om JAK.

 

INFORMATION OM JAK
Vi är över 39 000 medlemmar i JAK Medlemsbank och det tillkommer nya medlemmar varje dag.
Systemet har funkat sedan -60-talet, och bankgarantin för insatta pengar gäller även för JAK Medlemsbank.
Vi i lokalavdelningen kan förklara det fina med att vara med i en medlemmsägd bank som inte tar ut någon ränta.

Många funderar på att spara till sina barn för att de skall få ihop sparpoäng så de kan få billigare lån framöver. Långsiktigheten kan vara 5-20 år.
Har ni tänkt på hur mycket ett lån kostar på en vanlig bank i rena pengar. Oavsett om ni har lån på 5 eller 25 år. Vi hjälper er gärna med dessa funderingar. Kom till vårt möte så ska vi förklara hur ni betalar av ett vanligt lån med ett lån i JAK.
På våra möten diskuterar vi valfria frågor. Vi är en ansvarsgrupp så vi har inte lika formella möten som en föreningsstyrelse. Ni är varmt välkomna att vara med i ansvarsgruppen. Ni är också varmt välkomna till våra möten om har ni några frågor som ni tycker bör redas ut. Per är vår informatör och hjälper er med frågor om lån och vår ideologi. Per Wikholm 0706-16 17 11.

Lokalavdelningens område innefattar kommunerna: Båstad, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm.

 

JAK Södra Halland på Socialistiskt FORUM.pdf WolfhagenJAK141008.pdf

Kontakt

Per Wikholm 0706-161711
Berit Karlsson 035-106 108
Bengt Larsson