”Det är spännande att få vara med på JAK:s resa”

Johanna Almqvist är ny spara- och betala-ansvarig på JAK Medlemsbank och ser fram emot att utveckla de olika banktjänsterna.

Av

processed-84A36BAE-B4C6-4421-B691-0E15C6E8DF5A-3A2DF208-8943-4229-80EC-6B238799D90B

Sedan augusti i år är Johanna Almqvist spara- och betala-ansvarig på JAK Medlemsbank. Senast kommer hon från Intrum, där hon arbetade som projektledare med allt från kundtjänst till processutveckling. Det som lockade henne med JAK var att rollen lät bred och intressant.
– Men jag tilltalades också av drivet, engagemanget och viljan – hos både medarbetare och ledning – att ta banken framåt, utvecklas och hela tiden försöka bli bättre, säger Johanna Almqvist och fortsätter:
– Jag har haft lite koll på JAK sedan tidigare, men nu när jag blivit ännu mer insatt tycker jag det är spännande att man har ett annat upplägg än storbankerna och inte är vinstdrivande. Här är medlemmarna med och äger sin bank. Dessutom uppskattar jag hållbarhetsfilosofin som genomsyrar verksamheten.

En av de viktigaste uppgifterna i rollen som spara- och betala-ansvarig är att utveckla bankens utbud.
– Jag ser fram emot att få vara med och ta fram nya produkter och tjänster till våra medlemmar. Vi har till exempel börjat analysera möjligheten att erbjuda inlåningsränta till våra privatkunder, något vi har kunnat ge företagskunder redan under hösten. Vi kikar också på att implementera Swish, eFaktura, autogiro och debetkort. Det känns oerhört spännande att få vara med på JAK:s resa mot att bli en attraktiv vardagsbank.

Vi kikar på att implementera Swish, eFaktura, autogiro och debetkort.

Efter årsskiftet inför man även en diversifierad medlemsavgift.
– Det innebär att våra medlemmar, beroende på vilka av bankens tjänster de nyttjar, betalar olika mycket i medlemsavgift. På så sätt kommer vi att bättre motsvara medlemmarnas individuella behov och se till att den som nyttjar flest resurser betalar mest. Det säkerställer också att verksamheten använder sina resurser på bästa möjliga sätt.

Johanna Almqvist bor i Göteborg och pendlar till kontoret i Skövde. Vid sidan av jobbet umgås hon gärna med familj och vänner, tränar och reser till nya platser. I och med tågresorna till Skövde blir det också en hel del podcastlyssnande.
– Jag gillar krimpoddar och dokumentärer. Favoriterna är Spår, P3 Dokumentär och Creepypodden.

Julen väntar runt hörnet, hur ska du fira?
– Vi brukar turas om att hålla i firandet, och i år är vi hos min syster i Göteborg. Det blir en hyfsat traditionell jul med julbord och klappar. Men som så många andra har vi dragit ner på julklapparna till de vuxna och kör julklappspel i stället. Det blir bara onödig konsumtion annars. I stället kan man ge bort ett bidrag till en organisation, som exempelvis Läkare utan gränser.