Så blir nya Grus & Guld

JAK:s klassiska medlemsmagasin är tillbaka. Vd Daniel Söderberg och Grus & Gulds redaktör Hugo Rehnberg berättar om den spännande nysatsningen.

Av

Från vänster: Daniel Söderberg & Hugo Rehnberg

Efter att ha varit pausad under en period är JAK:s medlemsmagasin Grus & Guld äntligen tillbaka. Först och främst genom en helt ny sajt, jak.se/grusoguld/, som från och med nu kommer att uppdateras med nytt innehåll varje vecka.

– Jag är så glad och förväntansfull över att vi nu gör en omstart av Grus & Guld. Vi hoppas kunna folkbilda, väcka intresse och attrahera fler medlemmar. Det ska bli en naturlig plattform för JAK, som ju är den självklara banken för alla som vill verka för en hållbar utveckling för människa, miljö och ekonomi, säger Daniel Söderberg, vd på JAK.

Hugo Rehnberg, som tillsammans med ekonomijournalisten Jonas Malmborg, blir redaktör för nya Grus & Guld, tycker att bevakningsområdet är brännande aktuellt.

– Grus & Guld täcker ju egentligen vår tids stora ödesfrågor, så det ska bli oerhört intressant att ge sig i kast med det redaktionella arbetet.

Grundpelarna i det redaktionella innehållet är precis som tidigare hur vi ska hushålla med jordens resurser på ett rättvist och hållbart vis, för alla som lever i dag och inte minst för kommande generationer.

Rehnberg utlovar en mix av mikro- och makroperspektiv; med debattartiklar, faktaspäckade texter och porträtt av inspirerande människor som på olika sätt gör världen till en bättre plats.

– Efter att ha satt mig in i JAK:s filosofi känns arbetet med Grus & Guld extra roligt. Jag tilltalas av idén med en bank som ägs av medlemmarna och som strävar efter att göra kunderna skuldfria och inte försöker vinstmaximera. Personligen tror jag att framtiden ligger för JAK och det känns meningsfullt att få vara med och bidra till det, säger Hugo Rehnberg.

Daniel Söderbergs förhoppning är att nysatsningen på Grus & Guld ska kunna attrahera ännu fler medlemmar.

– Vi ser detta som en av våra viktigaste kanaler för att nå ut, så vänta inte, dela Grus & Guld med grannar, vänner, bekanta och arbetskamrater. Vi finns här för alla som vill verka för en hållbar utveckling för människa, miljö och ekonomi.

Men hur blir det med den tryckta tidningen?
– Den kommer tillbaka efter sommaren. I mitten av hösten kan medlemmarna förvänta sig att det dimper ner ett nummer av Grus & Guld i brevlådan, säger Hugo Rehnberg.