Tidningen Grus & Guld är tillbaka

Under veckan landar det senaste numret av JAK:s medlemsmagasin i brevlådan.

Av

GG_magasin

I somras lanserades Grus & Gulds nya sajt. Den här veckan är JAK:s populära medlemsmagasin äntligen tillbaka i tryckt form.

– Det stämmer, tidningen landar hemma hos våra medlemmar i dagarna, säger JAK:s vd Daniel Söderberg.

Grundpelarna i det redaktionella innehållet är precis som tidigare hur vi bör hushålla med jordens resurser på ett rättvist och hållbart vis, för alla som lever i dag och inte minst för kommande generationer.

– Vår grundläggande filosofi återspeglas givetvis även i vårt kundmagasin, säger Daniel Söderberg. I det här numret av Grus & Guld lyfter vi fram personer som på olika sätt försöker bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle. Skidskyttelegenden Björn Ferry, exempelvis, vars nya målsättning är en helt fossilfri tillvaro. Linda Elvingson, som driver ett prisat buffelmejeri med hållbara förtecken. Och Lundaforskaren Fredrik NG Andersson, vars ekonomiska teorier alltid är spännande att ta del av.

Styrelseordförande Lena Eriksson Åshuvud delar i en text med sig av den glädjande nyheten att processen med återbetalningen av medlemmarnas insatser är i gång. Hon förklarar även i vilken ordning det kommer att ske.

Med tidningen kommer även en kallelse till JAK:s extra stämma den 18 december 2023. Stämma hålls via elektronisk uppkoppling i kombination med poströstning. Med i detta nummer av Grus & Guld finns ett formulär för poströstning.

Trevlig läsning!

pexels-jeswin-thomas-2860870

Bli medlem i JAK – och engagera dig för en bättre värld

Som medlem bidrar du till ett hållbart samhälle för människan, miljön och ekonomin. Banken arbetar för en lägre skuldsättning i samhället och ett minskat resursuttag från miljön.