Information

Medlemsavgift för 2024

Info medlemsavgift 2024

2023 var ett händelserikt år för JAK, och nu ser vi fram emot ett intressant 2024.

Under det gångna året har vi arbetat intensivt för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet.
Vi har bland annat lanserat den nya internetbanken, en bättre och mer användarvänlig tjänst än den tidigare versionen, så testa den gärna om du inte redan gjort det.

Vi har även erhållit certifieringen "Fossil Free" av Green Bank, något vi är mycket stolta över, och har därmed blivit den första svenska banken att uppnå denna utmärkelse.

Grus & Guld gjorde comeback under 2023! Först i form av en digital nyhetssajt som har fått fantastisk respons från läsarna. Intresset har ständigt ökat, och det har varit glädjande att se hur många som engagerat sig i våra artiklar och innehållet. I november återvände även det tryckta magasinet Grus & Guld och möttes av en positiv respons. Tidningen har tidigare varit mycket uppskattad, och vi är glada över att den åter blivit en del av JAK-familjen.

Nu fortsätter arbetet för att stärka JAK och göra vår rörelse ännu starkare. Tack för ert fortsatta stöd och engagemang – tillsammans skapar vi en positiv framtid!

Medlemsavgift

Nu är det dags att betala medlemsavgiften för 2024.
Vi har tidigare gått ut med information om att medlemsavgiften kommer faktureras men vi har bestämt att medlemsavgiften kommer debiteras enligt följande:

  • Har du saldo på ditt medlemskonto kommer medlemsavgiften dras därifrån,
  • Har du inte något medlemskonto men har saldo på ditt sparkonto kommer medlemsavgiften dras därifrån,
  • Om du inte har saldo på dina konton kommer du få en faktura som avser medlemsavgiften skickad till dig.

Medlemsavgiften för 2024 är 420 kr och den dras från ditt konto den 13 eller 14 februari.

Du som får en faktura för medlemsavgiften kommer få den digitalt via e-post, vi ber dig därför se över dina kontaktuppgifter så vi har rätt e-postadress till dig. Du uppdaterar din e-postadress i internetbanken, läs hur du gör på vårt forum.

Frågor och svar om medlemsavgiften

Jag har inte 420 kr på något av mina konton hos JAK, behöver jag sätta in pengar?
Nej, du behöver inte göra någon insättning. Saknar du saldo på ditt/dina konton så får du en faktura skickad via e-post.

Jag är stödmedlem och har inga konton hos JAK, vad händer då?
Du får en faktura som avser medlemsavgiften skickad till dig via e-post.

Jag har både medlemskonto och sparkonto med 420 kr eller mer på, varifrån dras medlemsavgiften?
Då dras medlemsavgiften från ditt medlemskonto. Medlemsavgiften dras från medlemskonto där det är möjligt, saknas medlemskonto eller saldo på medlemskonto så dras medlemsavgiften från sparkonto istället. Så har du saldo om 420 kr eller mer på både medlemskonto och sparkonto kommer medlemsavgiften dras från medlemskontot.

Jag behöver uppdatera min e-postadress men har inte tillgång till internetbanken, vad gör jag då?
Har du bankengagemang och inte kommer in i internetbanken beror det på att du inte svarat på våra kundkännedomsfrågor eller signerat kontovillkor, här kan du läsa om hur du svarar på kundkännedomsfrågor.
Är du stödmedlem kan du uppdatera din e-postadress genom att kontakta vår Medlemsservice på telefonnummer 0500 - 46 45 00 under helgfria vardagar kl. 09.30 - 12.00.