Våra konton

JAK erbjuder ett antal olika konton för olika ändamål, oavsett om du vill spara eller sköta dina vardagsekonomi. Alla våra inlåningskonton skyddas av den statliga insättningsgarantin och hos oss kan du vara trygg i att inga medel någonsin används till vinster, bonusar eller investeras i oetiska verksamheter.

Medlemskonto

Alla medlemmar får ett gratis medlemskonto i banken. Syftet är att du som medlem ska ha ett konto att enkelt kunna spara och föra över pengar till eller från konto i JAK eller annan bank. Kontot används till att betala den årliga medlemsavgiften. Ingen bindningstid och fria uttag. Konto kan även användas för betalning mot giro men då kostar detta per transaktion. Se prislista.

Sparkonto

Om du vill ha ytterligare konton för sparande kan du öppna speciella sparkonton. Här kan bindningstider och antal fria uttag variera, men just nu är det fria uttag och ingen bindningstid på sparkonton. Konto kan även användas för betalning mot giro men då kostar detta per transaktion. Se prislista.

Transaktionskonton

För dig som vill använda vår bank för att betala räkningar och mer vardagliga ärenden så rekommenderar vi ett transaktionskonto. Även här är det ingen bindningstid och fria uttag. Här kostar kontot en liten summa varje månad men i gengäld är det inga transaktionsavgifter som på medlemskonto och sparkonton. Se prislista.

Stödsparkonton

Om du vill spara för att stödja ditt favoritprojekt så är detta ett konto för dig. Samtliga sparpoäng som kontot genererar går till det stödsparprojekt som du bestämt istället för ditt eget sparpoängkonto. Kontot disponeras enligt samma villkor som för sparkonton. 

Skogskonton

Syftet med konton av dessa slag enligt vid var tids gällande skogskontolag.

Inga utlandstransaktioner

Vi erbjuder inga typer av utlandstransaktioner till eller från våra konton, detta gäller både för privatpersoner och juridiska personer/föreningar.

Sparpoäng - ett sätt att låna billigare

Att spara i JAK skiljer sig från övriga banker på så sätt att du får vad vi kallar sparpoäng. Sparpoäng får du när du sparar och de förbrukas när du lånar. Att spara innan du lånar ger dig möjlighet till lån med en lägre månadsbetalning. Du kan också spara till förmån för annan medlem genom ett så kallat stödsparsprojekt.