Bolån

Med ett bolån hos JAK Medlemsbank kan du känna dig trygg att du inte finansierar miljöförstörande verksamheter och inga pengar betalas ut till aktieägare eller saftiga bonusar. För du är inte bara medlem — du är också ägare av banken.

Vi kan erbjuda dig ett bolån med 1,95% i ränta och 3 månaders bindningstid.

3 Steg till ditt bolån hos JAK

Adress skyltar

2. Skaffa lånelöfte

När du är redo för att ansöka ta kontakt med oss eller skicka in din ansökan till oss.

Clearing nummer

3. Köpa bostad

När du vunnit budgivningen och innan du skrivit kontrakt hör du av dig. Tänk på att du behöver vara medlem för att låna.

Vill du veta mer?

Låneinsats

Som för alla lån på JAK behöver du samtidigt bidra både till bankens egna kapital samt till de kapitalkrav banken har med en låneinsats . Låneinsatsen för bolån uppgår för närvarande till 6% av lånebeloppet och återfås efter lånet är slutbetalt enligt gällande lagar och villkor.

Sparlånesystem

JAKs Sparlånesystem är skapat för att säkra inlåning och ge våra medlemmar ett incitament för sparande i form av sparpoäng.

Prissättning

Enligt lag är vårt ändamål att främja våra medlemmars ekonomiska intresse. Genom att vara medlem, kan du därför som låntagare känna dig trygg i vår prissättning.

Låna hos JAK

Vårt lånesystem är konstruerat helt efter tanken att banken lånar ut det kapital som medlemmarna gemensamt sparar och banken tar endast ut vad banken behöver för att kunna bedriva och utveckla verksamheten.

pexels-canva-studio-3153199

Flytta befintligt bolån till JAK

Har du bolån hos en annan kreditgivare och vill flytta bolånet till JAK? Hör av dig via vårt kontaktformulär så hör vi av oss inom några arbetsdagar.

rawpixel-1182764-unsplash.jpg

Äg din bank för 1 krona om dagen

JAK är en bank som ägs av sina medlemmar.
Alla har en röst och lika stor möjlighet att påverka verksamheten. Som medlem kan du både spara och låna, med målsättningen att bli skuldfri.

JAK har inget vinstkrav och styrs inte av marknadsräntan; ju fler medlemmar desto lägre ränta. Allt ev. överskott återinvesteras i verksamheten för en hållbar, framtida ekonomi där vi förbrukar mindre resurser. JAK Medlemsbank är den goda banken.