Bolån

Att köpa bostad kan vara den största affär man gör i livet

Med ett bolån hos JAK Medlemsbank kan du känna dig trygg att du inte finansierar miljöförstörande verksamheter och inga pengar betalas ut till aktieägare eller saftiga bonusar. För du är inte bara medlem — du är också ägare av banken. Dessutom kan vi erbjuda allt detta till rimliga priser! Du kan känna dig trygg med att vi aldrig tar ut mer pengar av dig än vad som krävs för att driva banken och upprätthålla service till dig som medlem. Vårt mål är att du som låntagare ska bli skuldfri, vi rekommenderar därför ofta högre amorteringstakt än vad lagen kräver.

JAK Bolån

Som för alla lån på JAK behöver du samtidigt bidra både till bankens egna kapital via en låneinsats, samt till de kapitalkrav banken har på sig i lagar och regelverk. Låneinsatsen uppgår för närvarande till 6% av lånebeloppet och återfås efter lånet är slutbetalt enligt gällande lagar och villkor.

Du kan själv välja hur du bidrar till bankens sparlånesystem. Antingen kan du spara samtidigt som du lånar, betala en sparlättnadsavgift eller så kan du tillföra sparpoäng till lånet för att på så sätt minska eller helt eliminera sparkravet samt eventuell sparlättnadsavgift.

Räntan är en löpande tre månaders ränta med en rekommenderad maximal amorteringstid på 50 år.

Nedan beräkningar ska ses som en uppskattad beräkning. Vänligen kontakta en av våra lånehandläggare för att räkna på ditt lån redan idag!

Belopp (kr):
Amorteringstid (år):

Resultat lånekalkyl

Månadsbetalning lån: kr

bestående av

Amortering: kr

Ränta: kr

+

Sparlånesystem

För att uppnå sparkravet för ditt lån har du flera alternativ att välja mellan och det är du själv som väljer utifrån din situation och ekonomi.

=

Total månadsbetalning: kr

bestående av

Lånebetalning: kr

Sparlånesystem: kr

Detaljer lånekalkyl

Lånebelopp: kr

Amorteringstid: år

Amorteringsgrad: %

Vi rekommenderar minst 2 % amorteringsgrad.

Ränta: %

Effektiv ränta: %

Låneinsats: kr

Total ränta: kr

Uppläggningsavgift: 890 kr

rawpixel-1182764-unsplash.jpg

Äg din bank för 1 krona om dagen

JAK är en bank som ägs av sina medlemmar.
Alla har en röst och lika stor möjlighet att påverka verksamheten. Som medlem kan du både spara och låna, med målsättningen att bli skuldfri.

JAK har inget vinstkrav och styrs inte av marknadsräntan; ju fler medlemmar desto lägre ränta. Allt ev. överskott återinvesteras i verksamheten för en hållbar, framtida ekonomi där vi förbrukar mindre resurser. JAK Medlemsbank är den goda banken.

kundo.png

Frågor & Svar

På JAK Forum hittar du svaren på dina frågor. Du kan också ställa din fråga till oss.