Kreditkort - går ej att nyteckna

Med Kreditkortet JAKort kan du handla och ta ut kontanter i uttagsautomater över hela världen upp till 50 000 kr.

  • Du måste var 18 år för att ansöka om JAKortet
  • Extrakort måste man vara minst 16 år.
  • Förbetala till ditt JAKort med en extra inbetalning om du inte vill använda krediten.

Betala senare

Runt den 10:e i varje månad får du ett kontoutdrag/faktura med en sammanställning av föregående månads kontantuttag och köp i Internetbanken. Välj om du vill betala hela fakturabeloppet räntefritt eller om du vill dela upp betalningen.

Fakturan går att betala med valfritt belopp via din digitala brevlåda med det generella lägsta beloppet på 1 krona, däremot ser du på din faktura vad som är lägsta belopp för just dig beroende på din nyttjade kredit.

Faktura

Fakturan skickas ut via din digitala brevlåda (tex Kivra), annars kommer den per post. Du kan också välja att få fakturan som E-faktura i din bank (tyvärr inte i JAKs internetbank). Fakturan kommer cirka 10 dagar innan förfallodatumet.

Kontaktlösa betalningar

Kortet är utrustat för kontaktlösa betalningar, såkallad blipp-funktion. Vilket innebär att det går att göra småköp på upp till 1000 kronor eller max 5 köp utan att ange din PIN-kod. Efter det måste du använda chippet eller koden för att nollställa kortet.

Betala resan med ditt kort

Till JAKortet hör en reseförsäkring från Solid. Försäkringen gäller om du betalar minst 75 procent av resan med kortet. I försäkringen ingår avbeställningsskydd, förseningsförsäkring, olycksfallsförsäkring och självriskskydd. Villkor för reseförsäkringen hittar du här.

Dina rättigheter vid betalningar utomlands

Priser

Årsavgift 395 kr
Ränta från månad 2 11,95 %
Årsavgift extrakort 195 kr
Kontantuttag i automat 40 kr
Kontantuttag i samband med köp i butik 0 kr
Valutapåslag vid köp utomlands 2 %
Dröjsmålränta 24 %
kundo.png

Frågor & Svar

Läs mer om kreditkortet på JAK Forum.